Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och Kesellakaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta är ett slags ostkaka med litet lätt syrlighet av Kesella och sötma från apelsin, suckat och cocktailbär. Den passar bäst som dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vetemjöl, salt, florsocker och rivet citronskal i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och lägg i äggulorna. Nyp ihop till en deg. Ta 2/3 av degen och tryck ut den i en rund kakform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, i ett jämnt lager i botten och på kanterna. Forma resten av degen till långa, halvcentimetertjocka rullar och lägg dem på en tallrik. Ställ alltihop i kylen ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda Kesella, rivet apelsinskal, apelsinsaft, finhackad sötmandel, syltat hackat apelsinskal, finhackade cocktailbär, vaniljsocker och maizena i en skål. Vispa äggen i en annan skål tillsammans med socker tills det blir pösigt. Blanda ned detta och häll alltsammans i den degklädda formen. Lägg degsträngarna ovanpå i ränder eller rutmönster.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen. Servera den ljummen eller kall, ev pudrad med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.