Detta är ett slags ostkaka med litet lätt syrlighet av Kesella och sötma från apelsin, suckat och cocktailbär. Den passar bäst som dessert.
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, salt, florsocker och rivet citronskal i en bunke. Finfördela smöret i blandningen och lägg i äggulorna. Nyp ihop till en deg. Ta 2/3 av degen och tryck ut den i en rund kakform med löstagbar botten, ca 20 cm i diameter, i ett jämnt lager i botten och på kanterna. Forma resten av degen till långa, halvcentimetertjocka rullar och lägg dem på en tallrik. Ställ alltihop i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200°. Blanda Kesella, rivet apelsinskal, apelsinsaft, finhackad sötmandel, syltat hackat apelsinskal, finhackade cocktailbär, vaniljsocker och maizena i en skål. Vispa äggen i en annan skål tillsammans med socker tills det blir pösigt. Blanda ned detta och häll alltsammans i den degklädda formen. Lägg degsträngarna ovanpå i ränder eller rutmönster.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen. Servera den ljummen eller kall, ev pudrad med florsocker.
Publicerat den
14 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar