Instruktioner
Lägg mjöl, salt, bakpulver, socker och smör i en bunke eller matberedare med kniven satt. Hacka ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Sätt ugnen på 225°C.
Tryck ut degen i en smord springform, 22–24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 150°C.
Gör fyllningen: Blanda vatten, apelsinsaft, apelsin-skal, socker och maizena i en rostfri kastrull. Koka upp ingredienserna under kraftig omrörning.
Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna, en i taget. Ställ kastrullen över vattenbad och låt krämen sjuda tills den tjocknar. Vispa ner smöret. Låt sedan krämen svalna i kylen ca 30 min.
Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget mot slutet av vispningen. Vispa tills smeten är glansig.
Fyll pajskalet med apelsinkrämen. Bred marängen över apelsin-krämen och grädda mitt i ugnen ca 10 min eller tills marängen fått färg.