Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och tagetesgravad strömming med apelsinmajonnäs

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tänk på att strömmingen ska gravas två dygn innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda lagen i en bunke.
  2. Dra skinnet av strömmingsfiléerna och lägg dem i lagen. Låt stå 3 timmar i kylskåp tills de blivit helt vita. Rör om flera gånger under tiden. Ta upp strömmingen och låt den rinna av ordentligt.
  3. Finhacka tagetesbladen. Blanda med gräddfil, majonnäs, apelsinskal och salt. Vänd ner strömmingen. Ställ i kylskåpet cirka ett dygn.
  4. Lägg knäckebrödet på tallrikar. Skiva och lägg på potatisen. Lägg på strömming och sås. Strö över skivad rödlök, lite blad och blommor av tagetes och strimlad gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.