Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin- och valnötskaka

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Detta är en god och annorlunda kaka bakad med både vetemjöl och potatismjöl. Du kan smaksätta den med apelsin eller citron och valnötter eller sötmandel. Den är mycket hållbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg matfettet i en skål och rör det ljust och poröst med sockret. Dela äggen i vitor och gulor och rör ned gulorna i smörblandningen. Tillsätt apelsinskal, saft och nötkärnor eller mandel samt ev russin.
  2. Vispa äggvitorna till hårt, fast skum. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl. Rör ned mjölblandningen i smeten och vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
  3. Häll smeten i en väl smord 1 1/2-litersform och grädda kakan i 175° ca 1 timme eller tills den fått färg och verkar genomgräddad. Låt kakan stå ett ögonblick på ugnsluckan. Lossa den sedan försiktigt runt kanterna och stjälp upp den. Låt den kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.