Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin-och marängpaj från Florida

 
Skriv ut

Jättegott, vet jag en som skulle säga

Ingredienser

Instruktioner

Krossa kexen till småsmulor. Smält smöret och blanda med kexkrosset. Fördela så jämnt som möjligt i en pajform så det blir lite kanter också. Grädda 8-10 minuter i 200 grader. Riv skalet av två av apelsinerna. Pressa sedan ut juicen (ca 1½ dl). Separera äggen. Blanda äggulor, juice, kondenserad mjölk och det rivna skalet väl. Häll i det gräddade pajskalet och sedan tillbaka i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 150 grader. Vispa äggvitorna med sockret tills det är en fast fluffig massa. Bred det över kakan och grädda 50 minuter till. Ta ut kakan och låt den svalna, gärna i kylskåp. Skala och skiva den sista apelsinen. Dekorera kakan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.