Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin, banan och marängswiss á la Monika

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Godare efterrätt har jag aldrig ätit. Den är paradisisk frisk, söt och gräddig, och med glass till så tror man att man är i Paradiset. Med andra ord den är himmelsk god! Receptet är från min skolkökstid och är min absoluta favorit till storhelgerna och då särskilt till Nyårsafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva bananer och apelsiner. Dela apelsinskivorna i halvor. Vispa grädde och florsocker lagom tjockt.
  2. Ta fram en stor glasskål och lägg ett lager grädde i botten. Därefter varvar du så här... Apelsiner och bananer Maränger Grädde Apelsiner och bananer maränger Grädde Apelsiner och bananer Maränger Grädde
  3. Avsluta med grädden och garnera med banan och lite sockrade apelsinskivor. Till sist lägg 4-5 maränger utspridda på toppen. Om du vill, så garnera med några limeblad . Servera vaniljglassen till.
  4. Tips! Man kan variera frukterna hur man vill. Såsom skivade jordgubbar, hallon, blåbär, kiwi. Även inkokta körsbär, plommon och ungnsbakade äpplen kan man ha, men då serverar man detta vid sidan om, grädd och marängswissen. Mums fillibaba, smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • look 8 januari 2009

    Det här måste jag ju bara göra...låter så gott!!! Kram Eva-Lena.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.