En efterrätt som är läcker som få och kan lagas året runt tack vare att frysdiskarna alltid är välfyllda med bär!
Instruktioner
- Tina jordgubbarna. Tvätta och borsta apelsinerna. Skala av det yttersta skalet av 3 apelsiner med potatisskalare och skär det i tunna strimlor. Koka skalstrimlorna i 2 dl vatten och 4 msk socker 6 - 8 minuter. Sila av skalstrimlorna, spara lagen för sig och även strimlorna. Låt kallna.
- Passera jordgubbarna med sitt spad genom ett durkslag. Smaksätt jordgubbssåsen med spadet från apelsinskalen och valfri spritsort (jag tar punsch!).
- Skala apelsinerna och skär dem i tunna skivor, så hinnfria som ni kan få dem. Lägg skivorna i en vid skål eller på ett fat med kant, gärna av glas. Den saft som rinner ut på skärbrädan hälls i jordgubbssåsen. Slå sedan såsen över apelsinerna.
- Strö över de kokta apelsinskalsstrimlorna och ställ salladen svalt att dra några timmar.
Publicerat den
6 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar