Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin i jordgubbssås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En efterrätt som är läcker som få och kan lagas året runt tack vare att frysdiskarna alltid är välfyllda med bär!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina jordgubbarna. Tvätta och borsta apelsinerna. Skala av det yttersta skalet av 3 apelsiner med potatisskalare och skär det i tunna strimlor. Koka skalstrimlorna i 2 dl vatten och 4 msk socker 6 - 8 minuter. Sila av skalstrimlorna, spara lagen för sig och även strimlorna. Låt kallna.
  2. Passera jordgubbarna med sitt spad genom ett durkslag. Smaksätt jordgubbssåsen med spadet från apelsinskalen och valfri spritsort (jag tar punsch!).
  3. Skala apelsinerna och skär dem i tunna skivor, så hinnfria som ni kan få dem. Lägg skivorna i en vid skål eller på ett fat med kant, gärna av glas. Den saft som rinner ut på skärbrädan hälls i jordgubbssåsen. Slå sedan såsen över apelsinerna.
  4. Strö över de kokta apelsinskalsstrimlorna och ställ salladen svalt att dra några timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.