Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och morots rutor med cocostäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 18 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Ljuvliga rutor!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret. Skala och finriv morötterna. Finriv apelsinskalet och pressa ur saften. Vispa ägg, vitan och sockret fluffigt. Rör i bakpulver, vaniljsocker, mjöl, morötter, skal, saft, smör och mjölk. Blanda varsamt men väl och häll det i en bakplåtspappers klädd liten långpanna 15*20 cm. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Den ska kännas torr. Blanda samman cocostäcket i en gryta och koka upp under vispning. Rör hela tiden, så äggen inte stelnar. Sjud smeten krämig och bred den över kakan. Grädda kakan i mitten av ugnen i 225 grader ca 10-12 minuter, så täcket blir gyllene. Låt svalna något och skär den sedan i rutor. Kan frysas!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lastbila 12 mars 2009

    Åh, ser ju helt underbart ut. Ska helt klart pröva :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.