Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsin och pepparkaksgriljering.

 
Skriv ut

Apelsin smakar juligt och friskt. Krossade pepparkakor är ett annorlunda inslag som ger skinkan ett fint utseende. Griljeringen räcker till en skinka på ca 3 kg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort nätet och skär bort det mesta av svålen på den avsvalnade skinkan. Skölj apelsinen noga och riv skalet. Blanda med senap, apelsinjuice, äggula och potatismjöl.
  2. Bred blandningen över skinkan. Mixa pepparkakorna fint och strö dem jämnt över skinkan. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Passa noga så att det inte bränns.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.