Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsincheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

En lätt och fräsch cheesecake som passar till alla tillfällen. Mycket lättlagat och enkelt. Använd ca 24-28 ø cm rund form med löstagbar botten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä bakformens botten med bakplåtspapper. Lägg kexen i en plastpåse/fryspåse och krossa dem med tex en kavel.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och blanda sedan i de smulade kexen och blanda väl. Pressa kexblandningen jämnt i formen och låt svalna.
  3. Värm upp juicen eller saften och "droppa" lite åt gången gelatinpulver under omrörning tills gelatinen har blandats ut. Låt stå en stund.
  4. Under tiden, vispa mjölken och kvargen tills den blir krämig och får bubblor i volymen. Vispa sedan i färskosten och blanda den slät och jämn. Vispa sedan i gelén.
  5. Lägg i sist rivna apelsinskalet och blanda med en slev eller en sked. Sedan häller du blandningen över kexbotten. Låt stå i kallt 2 timmar. När kakan är klar, riv önskad choklad över hela kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.