- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut
En lätt och fräsch cheesecake som passar till alla tillfällen. Mycket lättlagat och enkelt. Använd ca 24-28 ø cm rund form med löstagbar botten.
Instruktioner
- Klä bakformens botten med bakplåtspapper.
Lägg kexen i en plastpåse/fryspåse och krossa dem med tex en kavel.
- Smält smöret i en kastrull, ta bort från värmen och blanda sedan i de smulade kexen och blanda väl.
Pressa kexblandningen jämnt i formen och låt svalna.
- Värm upp juicen eller saften och "droppa" lite åt gången gelatinpulver under omrörning tills gelatinen har blandats ut. Låt stå en stund.
- Under tiden, vispa mjölken och kvargen tills den blir krämig och får bubblor i volymen. Vispa sedan i färskosten och blanda den slät och jämn. Vispa sedan i gelén.
- Lägg i sist rivna apelsinskalet och blanda med en slev eller en sked. Sedan häller du blandningen över kexbotten. Låt stå i kallt 2 timmar. När kakan är klar, riv önskad choklad över hela kakan.
Publicerat den
9 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar