Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsincheesecake med dulce de leche i glas

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ljuvligt sött och krämigt med fin citrussmak. Om man serverar till glöggen passar det bra att byta ut digestivekexen mot krossade pepparkakor. Dulce de leche är en kolakräm gjord på söt kondenserad mjölk. Den finns att köpa färdig på burk i välsorterade livsmedelsbutiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden. Vispa färskost, socker, vaniljsocker och äggulor tills sockret löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum i en separat skål med rena vispar.
  2. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull. Du kan också använda mikrovågsugn. Blanda ner gelatinet i ostsmeten. Vänd i grädden, äggvitan och apelsinskalet. Krossa digestivekexen i en mortel eller i en mixer.
  3. Varva färskostkrämen med digestivekexsmulor och den kokta kondenserade mjölken i portionsglas. Låt stå i kyl minst 1-2 timmar. Servera resten av dule de lechen vid sidan om. Garnera med bitar av mjuk fudgekola och rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.