Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinchilikladdkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Fräsch och vass som den här kakan är så glömmer man snabbt allt smör den innehåller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinerna. Riv av skalen med ett rivjärn. Koka skalen ca 2 minuter i lite vatten i en stekpanna. Häll av vattnet. Tillsätt en msk smör. Fräs ett par minuter.
  2. Pressa under tiden apelsinerna och finhacka chilin. Häll juicen över skalen i pannan, tillsätt vaniljsockret och chilihacket. Koka 5-10 minuter. Rör sedan ner potatismjölet och koka upp igen. Ställ åt sidan.
  3. Smörj och bröa en form. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen och sockret i en skål tills det är pösigt och tjockt. Smält smöret och rör ner det i äggblandningen. Rör ner mjöl och salt och sist apelsinkrämen.
  4. Häll över i formen och grädda 30-35 minuter.
  5. Pröva gärna med att variera chilimängden tills ni hittar en nivå som passar er.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.