En apelsindoftande kladdkaka serverad med en fräsch apelsinsorbet och passionsfruktsås. Kan det bli bättre?
Instruktioner
- Apelsinchokladkaka:
- Sätt ugnen på 170 grader.
- Separera äggula och äggvita. Låt chokladen och smöret smälta i vattenbad tillsammans med florsocker med chokladsmak. Tillsätt äggulorna och vispa blandningen tjock.Tag smeten från värmen och rör den slät medan den kallnar.
- Vispa äggvitorna med florsockret till en styv marängsmet. Vänd ner marängsmeten i chokladblandningen och häll smeten i en smord rund form ca 23 cm i diameter.
- Grädda apelsinchokladkakan i 30-40 minuter.
- Apelsinsorbet:
- Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Koka upp apelsinsaften och låt den koka tills halva mängden återstår. Skumma saften under kokningen.
- Blanda sockerlagen med apelsinsaften och smaka av med citronsaft. Sila blandningen. Frys sorbeten i glassmaskin eller ställ den i frysen och rör om med jämna mellanrum.
- Passionsfruktsås:
- Koka apelsinsaften och sockret till en tjockflytande konsistens. Skrapa kärnorna ur passionsfrukterna och rör ner dem i såsen. Låt såsen kallna.
- Skär filéer (hinnfria klyftor) av två apelsiner och marinera dem i passionsfruktsåsen. Servera tillsammans med sorbeten och apelsinchokladkakan.
Publicerat den
7 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar