Mycket goda chokladmuffins med smak av apelsin.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Skär upp smöret och lägg i en bunke (så hinner det bli lite varmare än kylskåpskallt). Häll på strösockret.
- Smörj en muffinspanna som rymmer 12 stora muffins eller ta fram stora muffinsformar.
- Hacka chokladen. Vispa smör och socker till en jämn smet, använd elvisp (som du kan använda genom hela receptet där det står vispa). Tillsätt äggen, ett i taget och vispa snabbt ihop till en fin smet. Vispa ner vaniljsocker och bakpulver. Vispa ner kakao. Vispa ner apelsinjuice.
- Vispa sist ner vetemjöl och mjölk samtidigt. Vispa till en jämn smet.
- Rör sedan med en sked ner den hackade chokladen och frusna hallon.
- Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen i 175°C i ca 30 minuter.
- Om du använder muffinspanna: Låt stå i formarna tills de svalnat så de är ljumna. Ta sedan försiktigt ur dem ur formarna.
Publicerat den
5 juni 2011
Skriv kommentar