Frasig paj med apelsincurd fyllning med läckert marängtäcke.
Instruktioner
- Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och lägg degen att vila kallt i minst 30 minuter.
Spara äggvitan i en skål, den behövs till marängen.
- Pressa apelsinerna och blanda saften med maizenamjölet i en kastrull. Dela äggen och blanda ner gulorna i kastrullen. spara äggvitorna till marängen. Häll ner sockret och låt krämen sjuda tills den tjocknar, den ska inte koka. Smaka av.
- För lite starkare apelsinsmak kan du riva ner lite apelsinskal. Rör ner smöret och låt det smälta.
Kyl ner krämen en stund i kylskåpet.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tryck ut pajdegen i en smord form, gärna med avtagbar kant, 22-24 cm i diameter. Nagga lite med en gaffel i botten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner sockret och vispa till en blank och fin marängsmet.
- Fyll pajskalet med den kalla apelsincurden och bred försiktigt på marängsmeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills marängen har fått fin färg. Låt pajen svalna helt och gärna stå kallt innan den serveras.
Publicerat den
7 juni 2013
Skriv kommentar