Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarängpaj

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frasig paj med apelsincurd fyllning med läckert marängtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och lägg degen att vila kallt i minst 30 minuter. Spara äggvitan i en skål, den behövs till marängen.
  2. Pressa apelsinerna och blanda saften med maizenamjölet i en kastrull. Dela äggen och blanda ner gulorna i kastrullen. spara äggvitorna till marängen. Häll ner sockret och låt krämen sjuda tills den tjocknar, den ska inte koka. Smaka av.
  3. För lite starkare apelsinsmak kan du riva ner lite apelsinskal. Rör ner smöret och låt det smälta. Kyl ner krämen en stund i kylskåpet.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Tryck ut pajdegen i en smord form, gärna med avtagbar kant, 22-24 cm i diameter. Nagga lite med en gaffel i botten och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda ner sockret och vispa till en blank och fin marängsmet.
  7. Fyll pajskalet med den kalla apelsincurden och bred försiktigt på marängsmeten.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen i 5-7 minuter, tills marängen har fått fin färg. Låt pajen svalna helt och gärna stå kallt innan den serveras.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.