En mjuk underbar kaka. Servera gärna en klick grädde till.
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och häll den i en skål. Rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg, gärna med elvisp. Tillsätt vetemjöl och avsvalnat smör och rör om till en klimpfri smet. Riv det yttersta av apelsinskalet (tvätta apelsinen noga först) och rör ner det i smeten.
- Lägg bakpapper i en rund form, ca 1 l och häll i kaksmeten.
Grädda i 175 grader i ca 35 min.
- Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett kakfat. Pressa apelsinen och häll saften på kakan. Låt kallna.
- Smält chokladen och smöret i mikron och bred blandningen över kakan. Garnera med apelsinskal.
Låt kakan stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar