Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsindoftande mandelkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En mjuk underbar kaka. Servera gärna en klick grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Riv mandelmassan och häll den i en skål. Rör ner äggen, ett i taget. Rör kraftigt mellan varje ägg, gärna med elvisp. Tillsätt vetemjöl och avsvalnat smör och rör om till en klimpfri smet. Riv det yttersta av apelsinskalet (tvätta apelsinen noga först) och rör ner det i smeten.
  2. Lägg bakpapper i en rund form, ca 1 l och häll i kaksmeten. Grädda i 175 grader i ca 35 min.
  3. Låt kakan svalna och stjälp upp den på ett kakfat. Pressa apelsinen och häll saften på kakan. Låt kallna.
  4. Smält chokladen och smöret i mikron och bred blandningen över kakan. Garnera med apelsinskal. Låt kakan stå kallt minst 4 timmar innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.