Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsindoftande parmesankex

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Servera goda kex som snacks före huvudrätten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv osten. Blanda den med apelsinskal, smör i bitar, vetemjöl och salt. Arbeta ihop degen för hand eller i en matberedare tills den blir fast. Forma degen till en rulle, ca 60 cm lång, och rulla den i timjan. Lägg rullen i kylen i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skiva rullen i ca 1 cm tjocka bitar. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen i 7-10 minuter. Kexen ska bli mycket lätt ljusbruna. Låt dem svalna på en plåt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.