Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gryta med fläskfilé och sås med smak av apelsin

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skiva köttet. Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet.
  2. Späd med vatten och fond och koka upp. Sjud i 5 minuter. Tvätta en apelsin noga. Strimla det gula skalet och pressa ur saften.
  3. Skala den andra apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
  4. Tillsätt apelsinsaften, crème fraiche, salt, peppar, ingefära och soja och sjud i 5 minuter till.
  5. Smaka av grytan och lägg i apelsinklyftorna. Servera med klyftpotatis, sallad och brysselkål.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • evemarry 17 maj 2009

    Jättegott! Kommer absolut att göra detta recept igen. Det blev en sån syrlig och god smak med apelsin. Mina arbetskamrater underade vad som doftade så gott när jag värmde rätten dagen efter i micron. //E-M

  • Lennart_58 2 oktober 2009

    Tack för en mycket god gryta. Bara såsen blir underbar, mmm, 5 poäng för detta recept.

  • Ankema 29 mars 2010

    Jättegott och lättlagat!

  • nordan71 20 april 2010

    Gjorde din apelsinfilé idag. Den var riktigt smarrig! Tack för ett bra recet.

  • christian21mars 15 december 2011

    Dethär måste jag säga vara jättegott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.