Gryta med fläskfilé och sås med smak av apelsin
Instruktioner
- Putsa och skiva köttet.
Stek det i smör på båda sidor och strö över mjölet.
- Späd med vatten och fond och koka upp.
Sjud i 5 minuter.
Tvätta en apelsin noga.
Strimla det gula skalet och pressa ur saften.
- Skala den andra apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
- Tillsätt apelsinsaften, crème fraiche, salt, peppar, ingefära och soja och sjud i 5 minuter till.
- Smaka av grytan och lägg i apelsinklyftorna.
Servera med klyftpotatis, sallad och brysselkål.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott! Kommer absolut att göra detta recept igen. Det blev en sån syrlig och god smak med apelsin. Mina arbetskamrater underade vad som doftade så gott när jag värmde rätten dagen efter i micron. //E-M
Tack för en mycket god gryta. Bara såsen blir underbar, mmm, 5 poäng för detta recept.
Jättegott och lättlagat!
Gjorde din apelsinfilé idag. Den var riktigt smarrig! Tack för ett bra recet.
Dethär måste jag säga vara jättegott!