Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinflarn

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Havregryn får en lätt mandelsmak när de används i kakor som dessa och sakta rostas under gräddningen. Apelsinsmaken gör flarnen lite extra festliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör matfett och socker poröst.
  2. Blanda havregryn, mjöl, bikarbonat och apelsinskal. Rör ner blandningen i sockersmeten och arbeta ihop allt till en deg.
  3. Ta upp degen på en arbetsbänk. Rulla ut den till smala längder. Skär demi 60 bitar, ca 1,5 cm breda. Rulla bitarna till hasselnötsstora kulor.
  4. Lägg degkulorna på bakpappersklädda plåtar. Tryck ut dem till flarn med hjälp av en gaffel. Doppa gaffeln i kallt vatten då och då så fastnar den inte i degen.
  5. Grädda apelsinflarnen mitt i ugnen, ca 7 minuter. Låt dem svalna något innan de lossas från plåtarna. Låt dem sedan kallna på ett plant underlag.
  6. Fyll med chokladkräm: Flarnen kan också läggas samman med chokladkräm mellan. En enkel chokladkräm gör du så här: Blanda 50 g rumsvarmt smör med 3/4 dl florsocker, 1-2 tsk vaniljsocker och 1-1,5 msk kakao till en smidig kräm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.