Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfromage

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En smaskig efterrätt, servera den med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Skilj gulor och vitor åt. Vispa gulor och socker pösigt. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt juicen. Värm på svag värme tills gelatinet har smält. Låt det svalna lite.
  2. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda äggsmet, juice och matlagningsyoghurt. Vänd till sist försiktigt ner äggviteskummet. Häll det i en vattensköljd serveringsskål och låt fromagen stelna i kylskåp, 2-3 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Pirkko 26 september 2009

    Tack för en jättegod efterrättrecept!! Jag serverade den med frysta frukt och bär och mandarinklyftor från burk. Jag ger 5 stjärnor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.