- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 2 timmar 35 minuter
Skriv ut
Smaskig dessert att bjuda på
Instruktioner
- Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter.
Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften.
Rör ner apelsinskal och saft i äggskummet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggskummet.
Vispa grädden och vitorna till hårt skum var för sig, blanda ner grädden i äggskummet. Sedan vänder du försiktigt ner äggviteskummet.
- Häll fromagen i portionsskålar och ställ dem kallt ca 2 timmar. Finhacka chokladen och strö den över fromagen strax innan servering. Strimlat apelsinskal kan också användas.
Publicerat den
21 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar