Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfromage med apelsinchoklad

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar 35 minuter
Skriv ut

Smaskig dessert att bjuda på

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna pösigt med sockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Rör ner apelsinskal och saft i äggskummet. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Rör ner gelatinet i äggskummet. Vispa grädden och vitorna till hårt skum var för sig, blanda ner grädden i äggskummet. Sedan vänder du försiktigt ner äggviteskummet.
  2. Häll fromagen i portionsskålar och ställ dem kallt ca 2 timmar. Finhacka chokladen och strö den över fromagen strax innan servering. Strimlat apelsinskal kan också användas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.