Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinfyllda honungsbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Nygräddade vetebullar med apelsinfyllning och honungsglasyr kan ingen motstå. Den härliga doften lockar alla till köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till fingervärme, smula ned jästen i en bunke och rör ut den med litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Blanda ned socker, honung, salt, ägg, apelsinskal och matfett. Tillsätt mjölet, litet i taget. Arbeta degen tills den är elastisk och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Honungsglasyr: Blanda honung, socker och smör. Låt det koka upp och häll glasyren i en långpanna.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bred på matfett, strö över socker och apelsinskal och rulla ihop kakorna. Skär varje rulle i 15 bitar och ställ dem med snittytan upp i långpannan. Jäs bullarna under bakduk 25 - 30 minuter.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 25 minuter. Stjälp genast upp bullarna på galler för att svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.