Kycklingen:
Krydda kycklingfiléerna med salt och bryn dem hastigt i smör.
Blanda i hop rivet apelsinskal, svartpeppar, honung och pensla kycklingfiléerna med det.
Stek färdigt kycklingfiléerna i 125 grader varm ugn till en innertemperatur av 70 grader.
Rotfrukterna:
Vänd runt rotfrukterna med smör och rapsoljan i ett ugnsfast bleck. Krydda med salt
Rosta rotfrukterna i 230 grader varm ugn i ca 25 minuter.
Sänk ev. värmen om de tar för mycket färg.
Rör ihop crème fraiche med ingefära, rosmarin och honung.
Smaka av med salt.
När rotfrukterna är färdiga, blanda ner den smaksatta crème fraichen.
Ställ tillbaka i ugnen så att allt blir genomvarmt.
Detta måste bara testas, låter kanongott :)
Håller med, det här låter jättegott. Måste bara prövas. Det blir middagen i morgon.
Låter supergott! Hur lång tid tar kycklingen i ugnen på ett ungefär?