Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk saffranskaka med mandel och apelsinglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En snabb och lättbakad kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet i en kastrull och låt det svalna. Tillsätt saffran och rör om. Rör ner socker och ägg. Riv mandelmassa och blanda med vetemjöl och bakpulver i en annan bunke. Rör ner detta i kastrullen tillsammans med mjölken. Häll smeten i en smord och ev. bröad form med löstagbara kanter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25-30 min. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna.
  2. Blanda samman ingredienserna till glasyren och bred på kakan. Låt stå kallt innan servering. Jag brukar riva lite apelsinskal över kakan som extra fin dekoration.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • josefineeinarsen 13 december 2010

    Kakan blev jättegod. Mandelmassan gör den otroligt saftig och kombinationen med apelsin är suverän.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.