Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsingravad lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En smakvariant av den gravade laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Filéa laxen och dra med pincett eller tång bort de ben som eventuellt finns kvar och går rakt ner i köttet, känn efter med fingertoppen.
  2. Gör små hål i skinnet med en liten vass kniv där laxen är som tjockast.
  3. Blanda samman kryddor, socker, apelsinskal, pressad apelsinsaft och cognac.
  4. Fördela ca 1/4 av blandningen i bottnen på en nydiskad glas- eller porslinsform.
  5. Lägg därpå ena laxfilén med skinnsidan nedåt.
  6. Fördela ca 2/4 av kryddblandningen ovanpå, täck med den andra filén med köttsidan nedåt och strö över resterande kryddblandning.
  7. Om det bara är en filébit, lägg den med skinnet nedåt.
  8. Täck med plastfolie och låt laxen dra i rumstemperatur i 2 timmar, eller tills kryddblandningen smält.
  9. Vänd laxen ett par gånger och låt den vila i kyl i 24 timmar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.