En smakvariant av den gravade laxen.
Instruktioner
- Filéa laxen och dra med pincett eller tång bort de ben som eventuellt finns kvar och går rakt ner i köttet, känn efter med fingertoppen.
- Gör små hål i skinnet med en liten vass kniv där laxen är som tjockast.
- Blanda samman kryddor, socker, apelsinskal, pressad apelsinsaft och cognac.
- Fördela ca 1/4 av blandningen i bottnen på en nydiskad glas- eller porslinsform.
- Lägg därpå ena laxfilén med skinnsidan nedåt.
- Fördela ca 2/4 av kryddblandningen ovanpå, täck med den andra filén med köttsidan nedåt och strö över resterande kryddblandning.
- Om det bara är en filébit, lägg den med skinnet nedåt.
- Täck med plastfolie och låt laxen dra i rumstemperatur i 2 timmar, eller tills kryddblandningen smält.
- Vänd laxen ett par gånger och låt den vila i kyl i 24 timmar.
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar