Apelsinkaka i långpanna

Härlig och saftig kaka som passar till vilken dag som helst. Solig som regnig.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: apelsin, kaka, kak
Betyg (1 röst)
Apelsinkaka i långpanna

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader
Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet.
Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen.
Blanda bakpulver och mjöl och tillsätt tillsammans med mjölken, lite i taget. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord eller direkt på bakplåtspappret i en långpanna ca 40 X 30 cm
och grädda den i ugnens nedre del i ca 30 minuter. Prova med en sticka.

Glasyr:
Rör ut florsocker med apelsinsaft, en msk i taget.
Glasyren skall vara som tjockflytande honung, inte för tunn och rinnande.

Bred ut glasyren på den svalna kakan med en bredbladig kniv och låt den sen stelna. Skär kakan i fyrkanter, 4 X 4 cm.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, socker, Apelsin, Ägg, glutenfritt mjöl, Bakpulver, Mjölk, Florsocker, Apelsinsaft
Visningar:
7272
Sparat:
63

LIKNANDE RECEPT

Apelsinkaka recept
Apelsinkaka i l..
av grill
över 2 månader
Chokladdoppade
av Bodil56
över 2 månader
Gräddtårta med
av erba
över 2 månader
Apelsinkakor me
över 2 månader
Mjuk apelsinkak
av jan-q
över 2 månader
Gammaldags apel
av HKH
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.