Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med kardemumma

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ska absolut prova denna kakan på jobb!

Ingredienser

Instruktioner

Ugn: 175º 1. Smält smöret i en kastrull eller i en tekopp i mikron och låt det svalna. 2. Smörj formen med mjukt smör och strö i mandelspån. Vispa ägg, strösocker och muscovadosocker pösigt. 3. Blanda vetemjöl, kardemumma, bakpulver, apelsinskal och korinter. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten med en slickepott. 4. Tillsätt apelsinjuicen och rör om. Häll smeten i bakformen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.