Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkaka med valnötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kladdig, supergod och glutenfri kaka där sockret ersatts med honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält choklad, smör och honung i en kastrull. Tillsätt apelsinskalet. Vispa upp äggen med salt. Rör ner äggen i chokladen och blanda väl.
  3. Klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Lägg i de finhackade valnötterna i ett jämnt lager och häll över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  4. Stjälp upp och skär i rutor. Garnera eventuellt med lite extra apelsinskal och servera gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.