Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkakor med havregryn

(1 kommentar)  
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Knapriga småkakor med enkel utbakning, doppad i choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning. Rör i apelsinskalet och - saften.
  3. Blanda samman mjölet, bakpulvret och havregrynet. Rör ner blandningen i smeten.
  4. Rulla ut till smala pinnar, ca 6 cm långa. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper, inte för tätt. Kakorna flyter ut under gräddningen.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
  6. Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du flyttar över dem på galler.
  7. Dela chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält dem i vattenbad eller på högsta effekt 2-3 minuter i mikron. Doppa ena änden på kakorna i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara dem svalt tills chokladen stelnat

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • emaxen 27 januari 2012

    Tack för ett superlyckat recept. Hackade chokladen i kakorna istället för att doppa halva kakan. Dessa blev jättegoda och knapriga så jag kommer göra dessa fast med olika smaker. Full pott i poäng. Kram emxen

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.