Knapriga småkakor med enkel utbakning, doppad i choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör matfettet och sockret poröst med maskin, elvisp eller för hand. Tillsätt ägget under omrörning.
Rör i apelsinskalet och - saften.
- Blanda samman mjölet, bakpulvret och havregrynet. Rör ner blandningen i smeten.
- Rulla ut till smala pinnar, ca 6 cm långa. Lägg dem på smorda plåtar eller på bakplåtspapper, inte för tätt. Kakorna flyter ut under gräddningen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Låt kakorna svalna på plåten några minuter innan du flyttar över dem på galler.
- Dela chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält dem i vattenbad eller på högsta effekt 2-3 minuter i mikron. Doppa ena änden på kakorna i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara dem svalt tills chokladen stelnat
Publicerat den
24 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett superlyckat recept. Hackade chokladen i kakorna istället för att doppa halva kakan. Dessa blev jättegoda och knapriga så jag kommer göra dessa fast med olika smaker. Full pott i poäng. Kram emxen