Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna är kanongod i smaken den går och göra sockerfri också det har jag gjort. Så jag har skrivit dit ersättningssocker sidan om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och skalet i en skål.
  2. Smörj och bröa en form med avtagbar botten. Tillsätt mjölblandningen, häll i det smälta smöret och saften från apelsin och citron i äggvispet.
  3. Blanda smeten och häll det i formen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. När kakan har svalnat lite så strör du den med socker och lägger på apelsinskivorna.
  4. Serveras med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • king200 19 juli 2008

    jag har just smakat gillsans kladd kaka o den va sockerfri den va super god rekommenderas ät den o njut

  • sonny_ljung 20 juli 2008

    Muuuummmma den var god

  • Mobbaren91 20 juli 2008

    Jag fick smaka denna igår och den var megagod

  • Sandra-Louise 20 juli 2008

    Mycket god frisk i smaken

  • Evia 23 juli 2008

    Jag säger bara mmmmmmmmmmm var go.

  • sonny_ljung 5 augusti 2008

    jag tycket att den är mega åt den idag igen

  • king200 5 augusti 2008

    Har smakat den med riktigt socker också och den va lika god som den andre

  • otto-lina 3 januari 2010

    Vilken god kaka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.