Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkladdmuffins med chokladglasyr

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Vi ville baka muffins, jag var sugen på sega kladdmuffins men lilltjejen gillar inte chokladmuffins och dessutom hade jag blockchoklad som snart gick ut så jag gjorde om ett kladdmuffinsrecept efter vad vi hade hemma och vad vi gillade det blev verkligen gott så nu vill jag dela med mig. Snabba att fixa var de med. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda ägg, socker, mjöl, smör och salt i en bunke. Blanda vaniljsocker, rivet apelsinskal och saften i smeten. Grädda i 175°C i ca 13-14 min. De ska ha sin kladdighet kvar med en hårdare yta på toppen. Som kladdkaka helt enkelt.
  2. Smält blockchokladen och när du tagit ut muffinsen så ringlar du chokladen över dem. Det passar med både ljus eller mörk blockhoklad. Vi hade ljus hemma och min dotter gillar inte mörk därför tog vi ljus den här gången men eftersom muffinsen är ganska söta så hade jag föredragit mörk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.