Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkokospluppar

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Små kokoskakor med härlig friskhet av apelsin. Kul att göra till julen ihop med barn som gillar att hjälpa till med att doppa och klicka ut.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret. Rör ihop ägg och farinsocker. Blanda i kokosflingor och smöret, låt smeten svälla i ca 15 minuter. Klicka ut med 1 tesked på en plåt med bakplåtspapper i ca 35 klickar, som kan stå tätt 7x6 är lagom. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna lite och lätta från pappret, och låt svalna helt på plåten. Finriv skalet på apelsinen och pressa ut saften. Blanda florsocker apelsinskalet och 1 msk apelsinsaft och låt svälla ett tag. Smält chokladen i en djup tallrik placerad över kokande vatten. Häll i 2 msk apelsinsaft och rör om till chokladsmeten blir jämn. Doppa botten på kokosplupparna i chokladen och ställ tillbaka på bakplåten. Droppa lite florsockerglasyr på toppen och låt rinna ner. Sätt att kallna i kylen minst 1 timme.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.