Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Läcker kräm som hälls upp i glas

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa apelsinsaft, socker och äggulor i en kastrull och värm försiktigt tills det tjocknar. Det får inte koka. Ta upp gelatinet och krama ur fem. Smält i uppvärmd cointreu. Rör ner i krämen och låt det svalna. Vispa grädden styv och vänd ner i krämen. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss klyftorna. Varva apelsinklyftor och kräm i ett glas. Låt stelna en timme i kylen innan de serveras

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kaneta 8 april 2008

    Gott! Jag tog ingen cointreu i.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.