Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkrämsfyllda chokladkakor

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Apelsin och choklad är en ljuvlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Smält chokladen och låt den svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa samman ägg, strösocker och apelsinskal i en annan bunke och rör ner den smälta chokladen och mjölblandningen. Klicka ut smeten på plåtarna med ca 5 cm mellanrum. Grädda 20 - 25 minuter, flytta sedan över kakorna på galler för att svalna.
  2. Vispa samman fyllningen till en luftig kräm. Bred krämen på undersidan av hälften av kakorna och sätt ihop med den andra hälften. Förvaras i lufttät burk i upp till 5 dagar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.