Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkyckling i lergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Om det är någon, som precis som jag, har sin lergryta kvar, så är det här ett jättegott recept på kyckling som görs i den. Sköter sig själv i ugnen medan du gör något annat.

Ingredienser

Instruktioner

Tina fryst kyckling först. Lägg lergrytan med lock i blöt i ca 15 min. Klipp bort allt löst fett och skinn och krydda kycklingen invändigt med dragon och 1 msk soja. Skär den ena apelsinen i klyftor med skalet kvar och lägg inuti kycklingen. Bind ihop benen med steksnöre. Lägg kycklingen på rygg i lergrytan. Pressa saften ur den andra apelsinen, blanda med 2 msk soja och häll över kycklingen. Lägg lock på grytan och ställ in den på galler, längst ner i kall ugn. Sätt ugnen på 250 grader och låt kycklingen stå i ca 1½ timme och gärna några min på eftervärmen. Ta ut grytan ur ugnen och ös kycklingen med den mustiga skyn, innan den klipps eller skärs i bitar. Servera skyn till. Nudlar och en sallad passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.