Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinkycklingspett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Utsökta fräscha kycklingspett med smak av apelsin och lite hetta från sambal oelek. De passar till ris eller nudlar eller på en buffé. De går bra att frysa och är mycket uppskattade.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv det yttersta på apelsinen med ett rivjärn eller ett zestjärn. Pressa apelsinen och blanda skal och saft med övriga ingredienser till marinaden i en plastpåse.
  2. Skär kycklingfiléerna i långa, 2 cm breda, strimlor. Lägg ner dem i marinaden och låt marinera 30 min–1 timme.
  3. Sätt ugnen på 225 °. Trä upp kycklingbitarna på spett och lägg dem på en plåt. Ugnsstek kycklingspetten i övre delen av ugnen 8–10 min. Servera med tillbehör.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.