Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinlimpor

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda limpor med extra twist av apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm apelsinjuicen till ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och blanda den med juicen. Tillsätt sirapen.
  2. Blanda rågmjöl, vetekli, salt, kummin och vetemjöl i en separat skål. Häll ner det i juiceblandningen under omrörning.
  3. Degen ska vara ganska lös för att limporna ska bli saftiga. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1½ timme.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Fördela degen i 3 avlånga smorda brödformar, ca 1½ liter. Grädda limporna mitt i ugnen i ca 1½ timme. Låt dem svalna på ett galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.