Goda maränger som innehåller apelsinjuice och mörk blockchoklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och salt i 3 minuter. Tillsätt lite strösocker i taget. Vispa med elvisp i ytterligare 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och -skal.
- Klicka ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 125 grader i 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna torka i ugnen några timmar, gärna över natten.
- Smält chokladen i mikrovågsugn, gärna i en djup skål eller en vid mugg. Chokladen ska bara smälta, inte koka.
- Doppa apelsinmarängerna till hälften i choklad. Lägg dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna, helst i sval rumstemperatur. Förvara marängerna svalt och torrt.
Publicerat den
5 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar