Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmaränger med choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Goda maränger som innehåller apelsinjuice och mörk blockchoklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitor och salt i 3 minuter. Tillsätt lite strösocker i taget. Vispa med elvisp i ytterligare 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och -skal.
  2. Klicka ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 125 grader i 45 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna torka i ugnen några timmar, gärna över natten.
  4. Smält chokladen i mikrovågsugn, gärna i en djup skål eller en vid mugg. Chokladen ska bara smälta, inte koka.
  5. Doppa apelsinmarängerna till hälften i choklad. Lägg dem på bakplåtspapper och låt chokladen stelna, helst i sval rumstemperatur. Förvara marängerna svalt och torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.