Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarinerad frukt med limoncellogranité

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch dessert som passar särskilt bra efter en lite tyngre middag. Limoncello är en italiensk citronlikör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Limoncellogranité:
  2. Koka upp socker och vatten och sjud tills sockret löst sig. Häll upp sockerlagen i en rostfri bunke och låt det svalna. Rör i Limoncello och citronsaft. Ställ in skålen i frysen över natten. Ta fram skålen med granitén och låt den stå i rumstemperatur ett par minuter. Skrapa isen med en gaffel eller vispa försiktigt med en elvisp tills iskristaller bildas. Ställ tillbaka bunken i frysen och låt den stå minst 1 timme innan den ska serveras.
  3. Kärna ur äpplet och skär det i bitar. Skala melonen och ananasen och skär dem i cm stora bitar. Finriv skalet på apelsinen och blanda med frukten. Skala sedan apelsinen med en kniv och filea den. Tillsätt filéerna till resten av frukten. Pressa ut saften ur det som blir kvar av apelsinen över frukten.
  4. Lägg upp fruktsalladen i portionsburkar eller skålar och toppa med granitén.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.