X

Apelsinmarinerad lax

Mycket god lax. Servera med kokt potatis och rhode islandsås!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: apelsin, lax
Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Apelsinmarinerad lax

Ingredienser

4 laxfiléer
Salt
Peppar
1 apelsin, skal och saft
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk grovhackad koriander
1 dl olivolja
3 msk vitt vin
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen.

Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern.

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida.

Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden.

Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.
Visningar:
2134
Sparat:
25

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader