Apelsinmarinerad lax

Mycket god lax. Servera med kokt potatis och rhode islandsås!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: apelsin
Apelsinmarinerad lax
Källa: Egen
Uppladdad av: hannas
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

4 laxfiléer
Salt
Peppar
1 apelsin, skal och saft
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk grovhackad koriander
1 dl olivolja
3 msk vitt vin
3 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
1895
Sparat:
25

Gör så här

Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen.

Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern.

Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken.

Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida.

Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden.

Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.

LIKNANDE RECEPT

av Mariej
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
av hobbe69
över 2 månader
av Luna
över 2 månader
av kicki_k
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader