Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarinerad lax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god lax. Servera med kokt potatis och rhode islandsås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta apelsinen väl och skär tunt av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Pressa apelsinen.
  2. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Dela kärna ur och strimla pepparfrukten. Grovhacka koriandern.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Salta och peppra fisken.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek laxbitarna till de är nätt och jämt genomstekta, ca 4 min på varje sida.
  5. Lägg dem därefter på ett fat med kanter och häll över marinaden.
  6. Ställ fisken att svalna, täck med plastfilm och marinera i kylen, 2-4 timmar, gärna över natten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maxxa 29 januari 2010

    Det här låter jättegott! Ska nog göra det nästa gång hela familjen träffas. Maxxa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.