Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmarinerad lax med pecannötter - GI

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Uppfriskande och spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

Skär laxen i 4 bitar. Tvätta apelsinen noga. Riv skalet fint. Pressa ur saften. Repa av dragon kvistarna och hacka fint. Blanda allt till en marinad. Häll över den i en plastpåse och lägg i laxen. Låt marineras minst en timme. Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman pecanhacket, dijonsenap, salt och peppar. Ta ur laxen ur påsen och låt rinna av en stund. Smörj ut pecanhacket på ovan sidan. Häll lite marinadspad rund om. Baka laxen i ca 15 min. Serveras med grönsallad (ev med potatis eller bulgur)

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • begeanka 4 oktober 2008

    Laddar upp en bild men utan nötterna det är på den apelsinmarinerade laxen. ;-)

  • peppra 17 september 2010

    Har gjort den här rätten en gång...och sååååå gott det blev!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.