Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinmoussetårta med chokladbotten

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Utan garnering går det utmärkt att frysa den här tårtan. I kylskåp kan den stå helt färdig ett par dagar. Tårtan blir lättare att skära om apelsinskivorna till garneringen halveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Botten: Riv mandelmassan grovt eller kör den i matberedare. Blanda ned kakao, ägg och hackad choklad. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, gärna med ett bakplåtspapper fastklämt i botten. Grädda på nedersta falsen 15-20 minuter.
  3. Mousse: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor och socker och blanda ned kesella. Häll apelsinsaften i en liten kastrull. Ta upp och lägg i de 4 gelatinbladen och värm tills de smälter. Låt svalna och blanda sedan ned blandningen i äggvispet. Vispa grädden och vänd ned den. Fördela moussen över den kalla bottnen och ställ i kyl ett par timmar tills den stelnar.
  4. Gelé: Blötlägg 2 gelatinblad i kallt vatten 5 minuter. Blanda apelsinsaft och socker i en liten kastrull. Ta upp och lägg i gelatinbladen. Värm tills de smälter. Låt svalna.
  5. Skär bort skalet från apelsinerna. Skiva och halvera dem ev. Garnera tårtan och skeda över apelsinsaft. Ställ in i kylen ytterligare någon timme.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.