Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinpaj med kokosmaräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passionsfrukt, apelsin och kokos. Ingen tackar nej till en andra bit! Baka pajen samma dag som den ska ätas, om den står i kylen kan det hända att marängen "smälter".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta ihop mjöl, havregryn, socker och smör till en smulig massa, gärna i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylen ca 1 timme.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Smält smöret. Blanda i socker, grädde, äggulor, passionsfrukt, apelsinskal och -saft.
  5. Sjud sakta under omrörning några minuter. Låt inte krämen koka, då skär den sig. Krämen ska bli simmig, men kommer att tjockna ytterligare efter gräddningen.
  6. Häll krämen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
  7. Vispa äggvitor och vinäger till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en seg maräng. Vänd försiktigt ner kokosflingorna.
  8. Klicka ut marängen över pajen. Fortsätt grädda i nedre delen av ugnen tills marängen har fått fin färg, 8-10 minuter.
  9. Servera pajen med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.