Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinpannacotta

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda grädde och vaniljstång med frön, socker, apelsinskal och saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen och låt dra i 10 minuter. Ta upp vaniljstången. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp pannacottan i 5 portionsglas och låt stå i kylen i 3 timmar för att stelna.
  2. Gelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl av apelsinsaften. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma saften. Rör i resten av saften och häll försiktigt gelén över pannacottan. Låt stelna i 1 timme. Garnera med choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.