Hittade receptet till dumlefluffen hos Barnfamilj.se, och tänkte en apelsinpannacotta med denna fluff måste bli gott och det blev det också.
Instruktioner
- Börja med dumlefluffen, som ska stå kallt från kvällen innan.
Hacka dumlen i mindre bitar.
Värm grädden, koka inte.
Rör ner dumlen i den varma grädden, rör till allt har blandat sig ordentligt.
Ställ in gräddblandningen i kylskåpet till nästa dag.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Blanda grädde, strösocker, rivet skal/saft från apelsinen i en panna.
Skrapa märgen från vaniljstången i pannan, tillsätt även själva stången.
- Låt gräddblandningen koka upp. Låt stå och dra ett tag. Fiska upp vaniljstången och kasta den.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i gräddblandningen, rör ordentligt.
Sila blandningen genom en sil och häll upp i serveringsglas och ställ kallt i kylskåp ca 3 timmar.
- Tag under tiden fram grädden med dumlen, vispa kraftigt upp grädden och dekorera med fluffen när pannacottan har stelnat.
Publicerat den
10 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätt att göra och väldigt god. Skippade dumlefluffen och strödde över en god riven choklad istället.
Denna verkar god måste göras. Kram/SEA
blev riktigt gott..... dumlefluff vilken succé :D
Den här pannacottan är bara så super. Dumlefluffen är bäst :)