- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Hittade detta i en tidning för några år sedan. En god variant av både fläsk och rösti.
Instruktioner
- Skär svålen av fläsket och avlägsna eventuellt brosk.
- Skölj och riv skalet av apelsinen, pressa ur saften. Blanda en marinad av apelsinjuice, -skal, soja och socker.
- Värm ugnen till 180 grader. Pensla fläsket med apelsinmarinaden och sätt in i ugn. Ugnsstek i ca 45 minuter. Pensla fläsket med marinaden var femte minut.
- Skala och riv potatisen grovt på rivjärn pressa vätskan ur potatisen med händerna.
- Krossa de skalade hasselnötterna i mortel och blanda med potatisen.
Krydda med salt och peppar.
- Klicka ut en hög potatisriv i en stekpanna med brynt smör, platta till med stekspade. Stek ett par minuter per sida tills potatisplättarna har fin färg.
- Skiva fläsket och servera med röstin och gärna en rödkålssallad.
Publicerat den
26 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar