Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinpenslat sidfläsk med hasselnötsrösti

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Hittade detta i en tidning för några år sedan. En god variant av både fläsk och rösti.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svålen av fläsket och avlägsna eventuellt brosk.
  2. Skölj och riv skalet av apelsinen, pressa ur saften. Blanda en marinad av apelsinjuice, -skal, soja och socker.
  3. Värm ugnen till 180 grader. Pensla fläsket med apelsinmarinaden och sätt in i ugn. Ugnsstek i ca 45 minuter. Pensla fläsket med marinaden var femte minut.
  4. Skala och riv potatisen grovt på rivjärn pressa vätskan ur potatisen med händerna.
  5. Krossa de skalade hasselnötterna i mortel och blanda med potatisen. Krydda med salt och peppar.
  6. Klicka ut en hög potatisriv i en stekpanna med brynt smör, platta till med stekspade. Stek ett par minuter per sida tills potatisplättarna har fin färg.
  7. Skiva fläsket och servera med röstin och gärna en rödkålssallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.