Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsaft

 
Skriv ut

Varför köpa saft när det är så enkelt att göra själv och blir mycket godare

Ingredienser

Instruktioner

Riv av det gula skalet och blanda med socker, citronsyra och vatten.Lös upp citronsyran eller vinsyran först i litet vatten. Pressa apelsinerna och blanda saften i bunken. Låt saften stå kallt. Rör i den då och då tills sockret lösts upp. Sila saften och ös upp den på flaskor. 1 msk askorbinsyra per liter färdig saft ökar vitaminhalten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.