Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinscones med choklad

 
Skriv ut

Recept från Hembakat.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i kuber och nyp ihop det till en gryning massa med de torra ingredienserna. Tillsätt rivet apelsinskal och grovt hackad mörk choklad. Vispa ihop ett ägg och en äggula (spara vitan till senare) tillsammans med mjölken i en separat skål. Blanda ner äggvispet i mjölblandningen. Blanda till en smidig deg. Dela degen i tre delar. Forma varje del till en boll och platta ut den till en rundel på en plåt med bakplåtspapper. Är degen kletig så ta mjöl på händerna. Skär med en kniv ett kors över varje rundel så att fyra tårtbitar bildas. Vispa äggvitan fluffig, men ej hård. Pensla varje rundel med äggvita och strö över lite strösocker. Grädda sconesen mitt i ugnen i ca 20 min. Bryt sedan varje rundel i fyra bitar. Ät dem ljumna med lite smör på.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.