Dessa kakor brukar min mormor baka, och de är alltid supergoda, både som stora maffiga kakor när man bara har en sort, och som små fina rutor när man serverar flera sorters kakor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och häll i äggsmeten tillsammans med margarinet. Tillsätt koncentrerad apelsinjuice och vatten, och rör om ordentligt.
- Smörj och bröa en långpanna, ca 30*40 cm, häll i smeten och grädda tills kakan känns nästan torr. Den ska fortfarande vara saftig.
- Sockra kakan då den tas ur ugnen, och skär i rutor, ca 5*5 cm.
- Kakan går att göra glutenfri genom att ersätta mjölet med glutenfri mjölmix, och då minska lite på sockret. Sänk också ugnsvärmen till 175 grader då, och vakta kakan noggrant.
Publicerat den
15 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar