Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Apelsinsoppa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ovanlig solgul soppa som lyser upp tillvaron. Den syrliga smaken är uppfriskande för de som får äran att äta den. Glutenfritt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning tills första bubblan syns.
  2. 2. Ställ ner kastrullen i kallt vattenbad för att kallna.
  3. 3. Rör ner apelsinjuicen när innehållet i kastrullen har kallnat. Tillsätt skvade apelsiner.
  4. 4. Häll upp soppan i tallrik och servera. Garnera med apelsinskiva och citronmeliss.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • krtek 13 april 2008

    Gott tyckte jag, tyvärr tyckte ingen av barnen om det (inte fattar jag varför).

  • Okänd 15 juli 2010

    Har gjort denna soppa sedan äldsta sonen var liten (han är nu 18 år) och alla barn som smakat den älskar den och sonen frågar än i dag om inte jag kan baka scones och göra apelsinsoppa :P Jag har dock proportionerna 6 dl vatten/4 dl apelsinjuice så det blir lite starkare apelsinsmak därför ger jag din soppa en stark 4:a och inte full pott :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.